Edukimi Financiar

Planifiko Shpenzimet per nje te ardhme me te mire

Caption

"Ëndrrat nuk realizohen nëse nuk merrni masa. Mënyra më e sigurt për të bërë ëndrrat tuaja të vërteta është t'i jetoni ato".

 

- Roy T. Bennett

 

Një citat i thënë mirë që tregon gjithçka që duhet të bëni për të përmbushur ëndrrat tuaja!

 

Ka një numër gjërash që ne duam të bëjmë të paktën një herë gjatë jetës sonë. Dikush mund të ëndërrojë të bëjë një turne botëror, dikush tjetër mund të dëshirojë bëjë një master për tu ngritur në karrierë. Ka mijëra gjëra të tilla në listën tonë të dëshirave të cilat ne vazhdojmë t'i shtojmë, duke shpresuar që të jemi në gjendje ti realizojml ato një ditë.

 

Realiteti i ashpër në lidhje me shumicën e ëndrrave tona është se ato janë lënë diku në cepin e mëndjes tonë sepse ne jemi të zënë me mbijetesën e jetës sonë të përditshme. Ndonjëherë ndoshta për shkak të përgjegjësive, herë të tjera për shkak të mungesës së kohës dhe shumicën e kohës për shkak të parave të pamjaftueshme.

 

Ka është një perceptim i përgjithshëm që ne nuk duhet të marrim para borxh për gjëra të cilat nuk janë jetike, dhe në disa raste mund të jetë e vërtetë. Por kush është ai që e vendos se cilat janë jetike dhe cilat jo? Ai person je vetëm ti! Prandaj lexo më poshtë dhe është e sigurtë që do të gjesh vetveten. Në këtë artikull ne të japim të gjitha mënyrat se si ti mund të përdorësh një kredi të vogël të shpejtë për të realizuar ëndrrat tuaja me një plan të qartë dhe afatshkurtër!

 

Shkundi ëndrrat - bëhu gati për ti realizuar ato!

 

 1. Rino kuzhinën tënde

 

Një kuzhinë mund të jetë pjesa më e rëndësishme e çdo shtëpie. Një familje e lumtur dhe e shëndetshme i ka rrënjët në kuzhinën e shtëpisë. Nëse mendoni se kuzhina juaj nuk është aq e mirë, e përshtatshme apo e madhe sa të bëjë që gjërat të shkojnë ashtu siç i keni dashur gjithmonë, është koha ta rinovoni atë. Një kuzhinë modulare në Shqipëri në ditët e sotme shkon diku rreth 100 000 - 150 000 Lekë. Kjo konsiderohet një blerje e kushtueshme dhe rrallë herë i kemi kaq para menjëherë të kursyera. Prandaj ne sygjerojmë një kredi të shpjet konsumatore për të cilën ti mund të aplikosh direkt online në kredo.al dhe të marrësh paratë e tua në llogarinë tënde bankare. Kështu ti ke mundësi të blesh kuzhinën tënde dhe ta paguash atë avash avash.

 

Bëj pushimet që meriton 

 

2020 ishte një vit që na pengoi udhëtimet dhe na prishi shumë plane, por tani kohërat po ndryshojnë dhe me disa rregulla të reja të kujdesit personal ne besojmë fortësisht që ti mund t arrish që këtë verë të bësh udhëtimin tënd të preferuar. Një udhëtim mund t'ju japë një përvojë që ndryshon jetën, e cila kurrë nuk mund të matet me mjete monetare. Kur udhëtoni, eksploroni vende të reja dhe mënyrën e jetesës së njerëzve që mund t'ju japin mijëra ide të reja. Shpenzimi i parave për të fituar një përvojë të tillë që ndryshon jetën nuk mund të jetë kurrë një arsye për të mos marrë një kredi. Ti mund të planifikosh që tani dhe të përfitosh nga ndonjë ofertë e hershme. E nëse nuk ke para thjesht apliko tek kredo.al dhe vetëm me një kartë identiteti ti do të kesh mundësi të marrësh paratë e tua. Ajo që është më e bukura është që kur të vijë momenti i udhëtimin ti do të kesh mbaruar së paguari dhe kredinë. Kështu do të jesh absolutisht i lirshëm për të blerë suvenire pafund. 

 

Megjithatë nëse nuk e dini mirë se çfarë është një kredi e vogël personale që merret shpejtë shih më poshtë: 

 

Një kredi personale e shpejtë është një formë dixhitale e kredive me këste. Ashtu si çdo kredi tjetër personale, ajo mund të përdoret për çdo qëllim të huamarrësit. 

 

Çfarë e bën të veçantë kredinë personale të shpejtë?

 

 1. Disbursim i shpejtë

 

Pika më e fortë e kredive të shpejta është disbursimi i shpejtë i shumës së kredisë. Duhen vetëm 10 minuta për të kaluar paratë në llogarinë bankare të huamarrësit.

 

 1. Aplikimi Online

 

 Ndryshe nga kreditë tradicionale bankare, dikush mund të aplikojë për kredi personale në internet duke përdorur smartphone ose kompjuterë. Duhen vetëm disa klikime në kompjuterin ose smartphone-in tuaj për të bërë aplikimin.

 

 1. Asnjë dokument

 

Një kredi e shpejtë personale lejon huamarrësin të aplikoj vetëm me kartë identiteti dhe pa asnjë dokument tjetër. 

 

 1. Përpunimi në internet

 

Përpunimi i një kredie të shpejtë personale ndodh në internet. Ardhja e kompanive të FinTech ka bërë të mundur procesimin e një kredie personale tërësisht në internet. Dhe ajo që është më e bukura është që ti mund të shohësh gjatë gjithë kohës se në cilën fazë të aplikimit jeni. 

 

 1. Shlyerja e lehtë

 

Shlyerja e kredisë personale bëhet me këste. Ju mund të zgjidhni ripagimin e kredisë tuaj të kredisë deri në 12 muaj. Kështu keni kohë mjaftueshëm për ta paguar kredinë, dhe për më tepër nëse nuk keni mundësi të paguani një këst, shumë lehtë ti mund të përdorni shtyrjen e pagesës së këstit të kredisë, për ndonjë muaj që ju del papritur diçka.Nëse ende se keni gjetur veten se si mund ta përdorni kredinë e shpejt konsumatore ne po vazhdojmë tiu japim disa ide! 1. Blerja e një makine

 

Makina e parë këshillohet gjithmonë që të jetë e përdorur dhe jo shumë e kushtueshme. Kush e di se çfarë do ti bëni derisa tia merrni dorën dhe duke qënë se blerja e një makine është bërë një domosdoshmëri më shumë sesa një ëndërr për udhëtarët e përditshëm, patjetër që duhet ta blini një edhe ju. Prandaj për të mos pritur më, ti apliko për kredinë me disa këste në kredo.al zgjidh ripagimin prej 12 muajsh dhe i vetmi problem është që ti sdo kesh zgjedhur akoma makinën, ndërkohë që paratë do të kenë kaluar! 

 

 1. Fejohu me stil 

 

Nje diamant për përjetësinë thonë! Nuk e di kush e thotë por megjithatë ka shumë opsione interesante nëse ti do ti propozosh të dashurës tënde për të lidhur jetën tënde. Sygjerimi jonë është që ju të zgjidhni një unazë më ekonomike në mënyrë që ti lini vend një propozimi madhështor. Nuk keni para për asnjërin nga propozimet? Ska nevojë! Me një kartë identiteti apliko tani në kredo.al dhe paratë të vinë në llogarinë tënde bankare pa lëvizur nga shtëpia! 

 

 1. Një Martesë Përrallë

 

Për shumicën prej nesh, martesat ndodhin vetëm një herë në jetë. Dhe kjo është një gjë e mirë sepse kushtojnë me të vërtetë shumë. Megjithatë tani nuk do flasim për martesën por për muajin e mjaltit. Jo për gjë por martesën ja kemi lënë prindërve se ata e kanë fiksim. Çifti ka për detyrë të zgjedhë një muaj mjalti perfekt, meqë tezja skishte mundësi tiua paguante! 

 

 1. Rinovimi i shtëpisë tuaj

 

Mbas martese duhet një shtëpi e bukur, sepse kur vjen nga muaji i mjaltit nga një hotel 5 yjesh dhe shikon në çfarë gjëndje ke lënë shtëpinë të zë depresioni. (Sekret - Kjo është aryeja pse ndodh gjithmonë që pas pushimeve të zë nostalgjia!) Prandaj rinovo shtëpinë pa një pa dy! Të duhet vetëm një kartë identiteti. 

 1. Arsimi i Lartë

 

I rehatuar apo i ke zënë derën prindërve nuk ka rëndësi. Një shkollë e lartë e dytë (nëse ke kohë) apo një master për të gjetur një punë më të mirë është gjithmonë zgjedhja e duhur. Për paratë nuk ke pse e diskuton me njeri. Thjesht hajde në kredo.al ose thjesht apliko online në kredo.al dhe paratë do të kalojnë direkt në llogarinë tënde bankare. 

 

Pra, le të mos i bëjmë ëndrrat tona të presin më gjatë. Tani ne mund t'i përmbushim ëndrrat tona pa asnjë vonesë me fuqinë e zgjedhjes që na japin kreditë e shpejta nga kredo.al.