Edukimi Financiar

Hapat që duhet të ndiqni për të marrë një kredi!

Caption

Në një botë ideale, të gjithë do të kishim mjaftueshëm para për të gjitha nevojat tona. Në botën reale, shumë nga ne e kanë të pamundur të realizojnë planet e tyre vetem me rrogën mujore të cilën marrim, prandaj opsioni më i mirë që na paraqitet është të marim një kredi dhe të mundur realizimin e këtij plani.

Kredia na trëmb të gjithëve pasi historikisht ka qënë një process shumë I gjatë, I cili kërkonte rradhë të gjata në degët e një banke, dokumentacion pa fund I cili në vetvete kushtonte shume para, dhe pritje të gjatë për aprovim I cili ne fund fare edhe mund të mos vinte.

Fatmirësisht kjo situate ka ndryshuar me hyrjen ne treg të kompanivë mikrokredhënëse për indivitë të cilat e duke përqafuar avancimet teknologjike më të fundit e kanë kthyer kredinë në një process të shkrutër, të kuptueshëm, pa dokumenta dhe pa frikën e mos aprovimit.

Gjithçka që do të dish ndodhet ne faqen e internetit të këtyrë kompanive dhe aplikim po prapë mund ta bësh nëpërmjet faqes së tyre, pa lëvizur nga zyra apo nga shtëpia.

 

Megjithatë, kredia mbetet një detyrim për tu paguar prandaj ne sot po iu japim disa rregulla që duhet të merrni parasysh përpara se të merrni një kredi.

 1. Mos merrni më shumë para se mund të ripaguani
  1. Rregulli I pare është mos I shtri këmbët më shumë seç ke jorganin. Ju duhet të jeni të kujdesshëm që të gjitha kreditë tuaja mos ti kalojnë 50% të të ardhurave mujore që ju keni.
  2. Zgjidheni kohëzgjatjen sipas mundësive
  3. NJë kohë me gjatë ripagese do tiu zgjaste ndoshta qënien tuaj në borxh në mënyrë të panevojshme. E nëse ju një ditë do të mendoni se I keni paratë dhe do ta mbyllni kredinë me pare se sa kontrata që keni, kjo do të kushtoj kohë dhe nuk do të jetë në favorin tuaj. Në të kundërt një periudhë e vogël riapagese do tiu vinte në pozita të vështira financiare dhe nuk do tiu lejonte fleksibilitet në shpenzimet tuaja mujore.
  4. Kujdesuni që të mos kaloni asnjë këst pa paguar!
  5. Në rast se kësti nuk paguhet në kohë të gjitha institucionet financiare aplikojnë gjoba. Prandaj ju duhet të dini të gjitha opsionet tuaja. Sepse të papritura ndodhin dhe ju duhet ti përballoni ato. Ajo që duhet të dini është se në Kredo Finance ti mund ta shtysh kestin tend të kredisë për të të dhënë më tepër hapsirë me shpenzimet tuaja dhe tiu japë pak më shumë kohë për të mbëedhur paratë që ju duhen për pagesën e këstit.
  6. Gjithmonë mbani të nformuar të afërmit tuaj mbi kreditë që keni

Kjo e bën më të lehtë që të gjithë të jenë të informuar mbi gjendjen financiare që ju keni, dhe do të jetë më e lehtë që ata mos tiu kërkojnë ju favour të cilat nuk mund ti përballoni ose mund tiu ndihmojnë me këshilla në momente të cilat ju do të keni nevojë.